Σάββατο, Φεβρουαρίου 23, 2008

LA ANTENA



Είδα το "La Antena", καταπληκτικό, μια ελεγεία στον βουβό κινηματογράφο, με αναφορές σε ταινίες της εποχής του βωβού κινηματογράφου, όπως το "Μετροπολις", "Από την γη στην σελήνη", , αλλά κ από ταινίες ομιλούμενες όπως το "Μπραζίλ","Ο Πολίτης Κέιν".
Ασπρόμαυρο, με υπέροχη μουσική που "παίζει" πάνω στους πρωταγωνιστές δίνοντας πότε δραματικό χαρακτήρα κ πότε κάνοντας την ανάλαφρη. Η ταινία ενώ προέρχεται από την Αργεντινή, μόνο η λεζάντες κ κάποιες φορές η φωνές μας υ
πενθυμίζουν ότι είναι Αργεντίνικο, κατά άλλα η ταινία διαδραματίζεται σε μια πόλη αντίστοιχη μάλλον της Νέας Υόρκης όπου χιονίζει συνεχώς, με μία άποψη φουτουριστική/σουρεαλιστική.
Χρησιμοποιεί όλα τα "παιχνιδίσματα" των βουβών ταινιών, προσθέτοντας σύγχρονες τεχνικές, οι λεζάντες είναι "φούσκες" όπως στα κόμικς, κ αναλόγως την εξέλιξη της σκηνής "παίζουν" κ αυτές τον ρόλο τους δίνοντας ένταση, τίποτα στην ταινία δεν είναι περιττό, όλα κ όλοι είναι πρωταγωνιστές..

Η ταινία είναι του είναι του Εστεμπάν Σαπίρ, πρωταγωνιστούν οι : Αλεσάντρο Ουρνταπιλέτα, Βαλέρια Μπερτσουτσέλι, Τζουλιέτα Καρντινάλι.

Η ταινία παρουσιάστηκε στην έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρότερνταμ το 2οο7


Το έργο παίζεται στον κινηματογράφο "Μικρόκοσμος¨ως της 28 Φεβρουαρίου, ένας κινηματογράφος που έχει δείξει πολλά κ ωραία πράγματα, που δεν περιορίζεται μόνο στις προβολές ταινιών αλλά κ σε εκθέσεις, παρουσίασης βιβλίων. 
Οι παλαιότεροι θα θυμούνται τον κινηματογράφο "Αλφαβιλ" στη δεκαετία του 80' για τις μαραθώνιες προβολές του, τις συναυλίες κ άλλα πολλά.
Αλλά κ στον κινηματογράφο "Τριανόν"  είδαμε αντίστοιχες καταστάσεις. με τις ζωντανές ορχήστρες κατά την διάρκεια των προβολών, συναυλίες, κλπ.
Χαίρομαι που υπάρχουν χώροι τέτοιοι που μπορείς να αφεθείς στην μαγεία που σου προσφέρουν , μακρυά από την σουπέρ μάρκετ κατάσταση των περισσοτέρων κινηματογράφων.

Μην το χάσετε

Δεν υπάρχουν σχόλια: