Πέμπτη, Απριλίου 24, 2008

Καλή Ανάστασηςςςςςςςςςςςςςςςς

Μ. Πέμπτη
Πώς γίνεται κάθε φορά, μα κάθε φορά από Μ. Πέμπτη κ Μ. Παρασκευή ο καιρός να γίνεται συννεφιασμένος κ να σου δίνει την εντύπωση μιας μέρας δακρύων.
Δεν ήμουν ποτέ θρήσκος, σε αντίθεση με την οικογένεια μου, βέβαια κ ο συγχωρεμένος θείος μου ήταν άθεος, αλλά προς το τέλος της ζωής του επέστρεψε εκεί. Δεν ξέρω ποια ανάγκη σε στέλνει να πιστέψεις κάτι από το οποίο είναι σχεδόν παραμύθι. Η ανάγκη του ανθρώπου να εξηγήσει τα ανεξήγητα τον οδηγεί σε μια πιο απλοϊκή ιδέα ενός ανώτερου πλάσματος που δημιούργησε το σύμπαν κ ότι περιβάλλει αυτό.

Εγώ απλώς το ονομάζω Μάνα Φύση κ δεν μπαίνω σε βαθύτερες σκέψεις πως κ τι.
Θεωρώ ότι είμαστε ένα κομμάτι του συνόλου αυτού που λέγεται Γη, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα είμαστε αιώνια εδώ πάνω, άλλωστε δεν με απασχολεί, κάποτε ναι.

Είμαστε χαμένοι ανάμεσα στις προβολές των εμπειριών μας κ το τι μας έχουν μάθει κ στα πράγματα που έρχονται, χωρίς να είναι ξεκάθαρο τι είναι πραγματικό κ τι όχι.

Βασανίζεται ο άνθρωπος να αποδείξει, αυτό που η φύση θεωρεί αυτονόητο, ότι είμαστε "τρόφιμοι" μαζί με τους υπόλοιπους κατοίκους της Γης αλλά κ του υπόλοιπου Σύμπαντος, ένα κομματάκι ανάμεσα στα υπόλοιπα κομματάκια, τίποτε ξεχωριστό, που όμως η κάθε οντότητα που συν κατοικούμε έχει κάτι ξεχωριστό κ κάτι ιδιαίτερο.

Ας σκύψουν οι άνθρωποι ταπεινά το κεφάλι τους να καταλάβουν πως η Γη δεν είναι αποκλειστικά δικιά μας κ πως όταν η Φύση αποφασίζει να αλλάξει τότε όλοι κ όλα σωπαίνουν υποκλίνονται στο Μεγαλείο της κ περιμένουν στωικά την συνέχεια.

Όσο κ να προσπαθούμε να την δαμάσουμε.

Φεύγω από τους προβληματισμούς μου 

παραθέτω φωτογραφία του Νέου Μεσσία????
Υποδεχθείτε τον SUN ΗΡA







Εύχομαι σε όλους τα καλύτερα, το Πάσχα σαν γιορτή δεν μου λέει τίποτα, παρά μόνο το ότι κοντεύει το Άγιο Καλοκαίρι, η Ανάσταση κάτι λέει, όχι βέβαια για το φαή, αλλά στηριζόμενη στις παλαιότερες θρησκείες κ με πιο παγανιστικό χαρακτήρα δίνει την Ανάσταση στην Κοιμισμένη Μάνα Φυσή να ζωντανέψει. 
Ας ελπίσουμε ότι θα ζωντανέψουμε κ εμείς βάζοντας λίγο παρα πάνω μυαλό να ζήσουμε αρμονικά σε του το τον πλανήτη.

Κ μόνο η αίσθηση ότι θα βουτήξω στα παγωμένα νερά της νότιας Εύβοιας με κάνει να αισθάνομαι λυτρωμένος

1 σχόλιο:

.......marmarigi....... είπε...

καλη επιστροφη !!, χωρις πολλους προβληματισμους , αρκετες απο τις σκεψεις σου με βρισκουν συμφωνο ,.οταν ερθεις παρε τηλ να τα πουμε απο κοντα